Как да предпазим кожата от студа?

Как да предпазим кожата от студа?

Минусовите температури могат да бъдат много опасни за кожата, ако не полагаме специални грижи за нея. Как да се пазим и в кои случаи трябва да потърсим специалист?

Хубаво е да предвидим повече време за себе си през студените дни. Грижата за кожата през зимата е задължителна, за да не се наложи да посещаваме специалист. Ако стоим навън прекалено дълго време и не сме защитили максимално добре кожата си, тя може да реагира.

Д-Р РОСИЦА ДЕНЧЕВА ДЕРМАТОЛОГ
„Студовата алергия е много ясно дефинирано заболяване, което е свързано с поява на силно сърбящи, менящи формата си обриви, подобни на тези, които се получава при контакт с коприва. Това е нещо, което е популярно като копривна треска със същите прояви обикновено се появява след излагане на студ през зимните месеци“.

Ето и кои са симптомите, които показват, че кожата има проблем:

Д-Р РОСИЦА ДЕНЧЕВА ДЕРМАТОЛОГ
„Зачервяването е симптом, че кожата ни страда, че няма достатъчно влага, няма достатъчно успокояващи фактори, нанесени върху нея. И тогава, в такива ситуации би трябвало да реагираме с един малко по-богат омазняващ продукт, който да е за чувствителна кожа“.

Освен козметични продукти, е хубаво да се използват и дълбоко хидратиращи маски. Целта е влагата да не се изпарява от кожата и тя да бъде омазнена, за да страда възможно най-малко от вредното влияние на ниските температури.

„След като се погрижите за хидратацията на кожата си, задължително сложете шал, шапка и ръкавици, преди да излезете от вкъщи“.

„Не се страхувам от студа, знаеме, че е опасен, но аз работя на планината, така че съм свикнала със студа. А хората трябва да се обличат добре, топло и с хубави обувки“.

„Шапка и ръкавици съм сложил. Ако стане под минус 10 градуса, под палтото ще сложа сако“.

„Всяка зима има такива студове, така че не е страшно, чак толкова хората да се страхуват. Ще преживеят и тая зима“.

Студеното време е особено опасно за децата. При тях грижата за кожата е абсолютно задължителна не само за откритите части, а за цялото тяло.

Related posts

Call Now Button