ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ – защо не и през лятото?

ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ – защо не и през лятото?

Всеки сезон внася своята промяна в ежедневната ни рутина, особено, когато говорим за поддържането на здравето и красотата на кожата ни. Хубавата новина е, че наслаждавайки се на слънчевото лятно време, може да продължим с планирането на любимите ни подмладяващи лазерни процедури за лице и шия. В следващите редове ще ви разкажем повече за безопасните апаратни антиейджинг терапии през летния сезон, а вие попитайте вашия дерматолог коя е най-подходяща за вашия тип кожа. Защото избор наистина има!

 

3D-лазерно подмладяване

 

Подмладяващата 3D-терапията, или т.нар. неоперативен лифтинг на кожата, е сред водещите антиейджинг-процедури заради минимално инвазивния си метод на действие, широк спектър и видим краен резултат.

3D-терапията комбинира три взаимно допълващи се етапа, които използват два различни типа лазери – Er:YAG и Nd:YAG, част от лазерната платформа SP Dynamis. Чрез последователното им прилагане се постига значително стягане на кожата, намаляване на видимите линии и бръчки и повдигане на отпуснатия контур на лицето.

Подходяща както за дамите, така и за господата с начална до умерена степен на отпускане на кожата и видими белези на стареене, като фини линии и бръчки и прогресивна загуба на плътност, 3D-лифтингът цели стягане и повдигане на вече отпуснатите тъкани, възстановявайки контура на лицето по неоперативен път, без дълъг възстановителен период.

3D-лифтингът е неинвазивен метод, който не води до нараняване на кожната повърхности, липсва кървене, посиняване или белези, което я прави подходяща за изпълнение и през летния период. След процедурата е възможно дискретно зачервяване на кожата, което избледнява за няколко часа. Терапията позволява да се върнете веднага към нормалното си ежедневие или да планирате срещи.

Очакваната продължителност на ефекта, след приключване на индивидуалния курс, е 12-18 месеца.

 

Неаблативен рисърфейсинг Lumenis ResurFX

 

Вече сме ви разказвали за лидера в апаратните технологии Stellar M22. Част от платформата на M22 е и целогодишно ефективна подмладяваща терапия – неаблативния рисърфейсинг Lumenis ResurFX.

Неаблативният ResurFX изглажда повърхността на кожата, независимо от произхода и характера на несъвършенствата й – белези от акне, стрии, белези от оперативни интервенции, повърхностни и по-дълбоки бръчки.

В естетичната дерматология подмладяващата процедура на Lumenis ResurFX е спрягана като единствената наистина неаблативна фракционирана терпария, която има суперсилата да възвърне блестящата кожа и свежия ни тен дори и през лятото.

Нейната суперсила се крие в неаблативния рисърфейсинг работещ в дълбочина, обновявайки кожата отвътре навън. По този начин епидермисът остава незасегнат след процедурата и страничните ефекти са минимални. Въпреки това, препоръката ни е да избягвате да нанасяте грим веднага след терапията и да изчакате до следващия ден.

В рамките на следващите 6 месеца кожата ви ще продължава да се подобрява видимо и ефектът от процедурата ще се разгръща във времето. Не е ли страхотно?!

 

Подмладяваща терапия с Nd: YAG/Q Switch 

 

Свидетели сме на прогресивното развитие на лазерните технологии – в дерматологичната практика Q Switched Nd: YAG лазерната система е добър пример. Многоспектърният характер на Q-switched лазерите генерират супер-кратки, но изключително мощни импулси, решавайки дерматологични и естетични проблеми като пигментации, възрастови петна, неравномен тен, разширени пори, небалансирана мастната секреция, отпусната кожа. Резултатът е изгладени финни бръчици, подмладена и добре изглеждаща кожа!

Широкият спектър и безопасната технология на Q Switched  Nd: YAG-лазера правят терапията подходяща и през по-топлите месеци от годината, като едновременно с това подобряват външния вид на кожата и редуцират признаците й на стареене. Лазерната терапия стимулира производството на колаген, намалява фините линии и бръчки и подобрява цялостната текстура и тонус на кожата.

За постигане на желания резултат, вашият дерматолог ще ви състави индивидуален курс от Q Switched  Nd: YAG-терапии – стандартно те варират между 5 и 6, в интервал от 10-20 дни, в зависимост от настоящето състояние на кожата ви.

 

Nota bene!

 

Макар и безопасни през лятото, лазерните процедури могат да направят кожата ви по-чувствителна към слънчевата светлина, което увеличава риска от усложнения или нежелани реакции, ако сте изложени на слънце без подходяща защита. Не пропускайте да нанасяте редовно (на всеки 2-3 часа) слънцезащита с висок SPF фактор, както на третираните с лазер зони, така и на всички открити части от тялото.

Лято е, нека му се наслаждаваме, но да останем отговорни към здравето на кожата си!

Related posts

Call Now Button