Момчето, което дава крила на мечтите

Един разговор за огъня, пламъка на професията, пътуванията, отговорностите и непосилната лекота на битието.
Един разговор за това, колко мечти могат да бъдат сбъднати за един ден и колко пламъка могат да бъдат подпалени в душите, без да се вика пожарна.
Един разговор за Него – момчето, което дава крила на мечтите.

Най-често ще го видите на работа, зад последното технологично чудо в естетичната медицина, или изобщо няма да го видите, защото е отлетял за някоя екзотична дестинация.
Опънал въжето между работа и пътешествия, единствената му цел е да премине от единия до другия край, без да падне. Така поне изглежда отстрани.
Обикновено когато зад него не е Маракеш, е Абу Даби. Едно е сигурно, той е човек с екстремни отговорности и хвърковата душа.
Отново Ви срещаме с Димитър Костуранов.

Здравей. Откакто те познавам, все вършиш 100 неща едновременно. Как успяваш?

Трениран съм. Ставам рано и тръгвам с пълна пара.
Понякога ми се струва, че 5 минути водя реален разговор, а 15 съм на телефона. Това малко ме плаши.
А аз съм нонстоп онлайн – отговарям на съобщения, записвам часове, пия кафе, работя. Но напоследък ми става все по-трудно, затова гледам да съм по-лимитиран, по-обран. Въпреки всичко, моя страст си остава да овладея времето и да свърша всички задачи. Обичам динамиката.

Какво те усмихва сутрин? Откъде черпиш цялата тази позитивна енергия, която зарежда хората около теб?

Сутрин въобще не съм усмихнат. Нужно ми е време, но енергията е въпрос на характер и мотивация. Е, музиката, пътуванията и хубавото кафе също вършат работа.

За какво каза последно, че имаш време? Или че нямаш време?

Спортът ме зарежда и разтоварва съзнанието ми от всички ежедневни задачи. Но често го пренебрегвам, защото не ми остава време.

Обичаш да пътуваш. Видял си много различни култури и места. Като какъв се определяш? Мореплавател-откривател, рицар-завоевател или просто мечтател?

С две ръце рицар-завоевател, макар че всичко ми харесва и ме описва идеално.

Работиш в клиника по естетична дерматология, всеки ден използваш високотехнологична апаратура. Какво е най-голямото предизвикателство в професията ти?

Всеки ден е ново предизвикателство, което те вдъхновява и впечатлява. Но да спечелиш и заслужиш доверието на пациента е най-трудната задача. Трябва да се докажеш, да покажеш възможности, перспективи и професионализъм.

Какви нови тенденции и процедури има в естетичната медицина?

Все повече пациенти търсят процедури без период на възстановяване или с минимален такъв.
Пример за това е HIFU Doublo-Gold – неоперативен фейс лифтинг, с който връщаме часовника с 10 години!

Най-популярните процедури сред жените и мъжете?

Не харесвам определението „популярни“. Едно от най-важните неща за процедурата е да бъде подходяща за конкретния случай или пациент.
Но ако трябва да дам конкретен отговор, това е Alma Accent Prime, която си остава лидер в бързото и лесно скулптуриране на лице и тяло.

Несъмнено професионализмът ти е несравним. Как се надграждаш?

Благодаря! Начините са неизброими, но приоритетите са водещи.
Неведнъж съм казвал, че за мен от голямо значение е средата, в която се намира човек.
Не можеш да си позволиш да си част от толкова добър и силен екип, без да се надграждаш.
Наясно съм, че в моята професионална сфера трябва да се усъвършенствам всеки ден. Всичко това е в името на хората, които ми се доверяват ежедневно. В нашата професия е важно да си търсещ и любопитен, да гледаш и слушаш как и защо го правят другите и най-добрите.

Преди месец по покана на Alma Lasers Bulgaria бях изпратен на Clinical training в Израел. Гледах и слушах двойно повече. Там на високо ниво професионализмът и иновациите са изградили нова утопия за съвършенството.
Самият аз показах нови практики за работа с Alma Laser, защото вярвам, че всеки апарат има своята прецизна техника за сътворяване на съвършенство.

Related posts

Call Now Button