Ново от HydraFacial – хидратираща подмладяваща терапия!

Ново от HydraFacial – хидратираща подмладяваща терапия!

Let’s talk about HydraFacial, baby…

Малко ретроспекция! HydraFacial е неинвазивна естетична процедура, която от години е определяна като най-предпочитана от потребителите за поддържане състоянието на кожата. От друга страна лекарите я оценяват като изключително ефективна за възстановяване хидратацията на кожата и заличаване на малките несъвършенства по нея. Често тя е включвана като елемент от терапевтичните схеми при лечение на акне, хиперпигментации и дехидратирана кожа.

Какво ново?

През последните няколко години американската компания The Hydrafacial Company направи сериозни промени в състава на използваните при терапиите серуми. На базата на задълбочени клинични проучвания бяха въведени индивидуални протоколи за работа. В практиката навлязоха нови бустери разработени в партньорство с едни от най-големите световни козметични брандове. На последния конгрес по естетична медицина IMCAS, провел се в началото на 2020 г. в Париж, Франция, беше представен и най-новият продукт на бранда – бустерът на Dr. Nassif HYDRAGLUCAN. От месец и половина той вече е част от практиката ни в Дерматологична клиника REVERSE и сме щастливи, че можем да предложим на почитателите на терапията HydraFacial неговата хидратираща мощ.

Бустерът HYDRAGLUCAN, създаден от Nassif MD Dermaceuticals™, е разработен като резултат от дългогодишния опит на д-р Nassif като специалист в грижата за кожата и пропорциите на лицето. На страницата си той споделя своята философия в грижата за кожата, която му помага да постигне забележителни резултати.

„Като пластичен и реконструктивен хирург, който работи основно в областта на лицето, често ме питат какво ме прави експерт в грижата за кожата? Като лекар, който ежедневно наблюдава промените на кожата при хирургичните си процедури, мога да кажа, че при инвазивните манипулации ясно се виждат промените, които настъпват с кожата под влияние на външните въздействия. Те водят до преждевременно стареене – поява на видими линии и бръчки, намалена плътност, тургор и еластичност, дехидратация и намалени регенеративни способности на кожата. В резултат на тези наблюдения в практиката си съм въвел едно основно правило – задължително подготвям кожата на пациентите си в периода преди операцията. За срок от 4 до 6 седмици всеки от тях е подложен на интензивна подмладяваща грижа – ексфолиация и хидратация, стимулация на процесите на колагенообразуване. Това гарантира много по-добри резултати от оперативните интервенции, тъй като здравата, хидратирана и богата на колаген и еластин кожа реагира много по-добре на всяка манипулация.

Именно следването на тази философия доведе до създаването на линията NassifMD Dermaceuticals™. Надявам се, че чрез нея хората ще се радват на здрава и сияйна кожа на всяка възраст!

NassifMD® Hydraglucan™ бустер за HydraFacial е патентован коктейл от съставки, който хидратира, възстановява, подмладява и защитава кожата, като същевременно възстановява тургора и сияйния вид и намалява признаците на стареене. Подходящ е за всички типове кожа, особено за кожа с мимически бръчки и изразени други белези на стареене на кожата – видими линии и гънки, загуба на обем на меките тъкани на лицето, загуба на тургора и свежест на лицето.

Какви са основните съставки на бустера, които го правят толкова активен?

Hyasol – Патентована формула, богата на хиалуронова киселина с високо молекулно тегло, която образува тънък филм, който действа като естествен овлажнител върху повърхността на кожата.

N-ацетил глюкозамин (NAG) – осигурява хидратация и забавя стареенето на кожата, повишава свързването на водата в кожата и подобрява тургора й.

Бетаин – Естествен овлажнител, който допринася за задържане в кожата на жизненоважната влага и за поддържане на водния баланс на клетките.

SM-GLUCAN – Укрепва имунната система на кожата и подобрява бариерната ѝ функция, улеснява възстановяването й и подобрява плътността, като предпазва от неблагоприятния ефект на УВ лъчите върху структурата на кожата.

Reversalys 30 – Екстракт от водорасли, който повишава хидратацията на кожата, като същевременно намалява признаците на умора.

Препоръчано от Reverse

Всички тези съставки доказано подобряват състоянието на кожата и смело можем да прибавим HydraFacial процедурата с HYDRAGLUCAN към първите възможни стъпки в терапиите против стареене на кожата. Процедурата се комбинира успешно с различни видове мезотерапии, с аблативни и неаблативни апаратни процедури за подмладяване (като фракционирана радиочестотна терапия, CO2-лазер, Er:YAG лазер).

Друго предимство на Dr.Nassif HYDRAGLUCAN терапията е скъсяването на времето за възстановяване на кожата след различни аблативни терапии.

Защо да избера Dr.Nassif HYDRAGLUCAN?

Не на последно място, новият терапевтичен бустер на HydraFacial идва точно навреме – в разгара на лятото, когато изтощената ни от слънцето кожа има нужда от бърза и ефективна хидратация и възстановяване. Но подобно на всички терапии от линията HydraFacial и тази не се ограничава само в летния сезон.

Терапевтичният бустер е с изключително въздействие в няколко насоки – хидратация, защита, възстановяване. Освен като активен агент, който възстановява влагата на кожата през летните месеци, той може да бъде използван и за подобряване на нейната защита от неблагоприятното въздействие на факторите на околната среда, особено в замърсени градове, а също така и за възстановяване на вече настъпили структурни промени в кожата.

И последна, но важна препоръка – доверявайте се само на сертифицирани центрове, които предоставят HydraFacial-терапии, за да получите максималните резултати!

Related posts

Call Now Button