Апаратура

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЪРЗА ПРОЦЕДУРА И С ПО-ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ

HIFU-технологията използва високо-интензивен фокусиран ултразвук, който прониква в дълбоките слоеве на кожата и подкожните тъкани до всички съединително-тъканни структури и по този начин предизвиква тяхното стягане, уплътняване и повдигане. Технологията е използвана за пръв път за високо-интензивно нагряване и унищожаване на патогенни тъкани и като физиотерапевтичен подход.

HIFU Doublo Gold е трето поколение уред на излючително успешния модел „Doublo” за неоперативен HIFU-лифтинг. Създаден от корейската компания Хироник.

Основната характеристика на този модел е, че времето за лечение е намалено наполовина- от около 17 минути до  само 8 за терапията на цяло лице. HIFU Doublo Gold е считан за медицински пробив в ултразвуковия лифтинг на лицето и тялото, заради възможността да удвоява бързината на проникване на интензивния ултразвук в дълбочина, като достига до самия мускул. Технологията подава енергията двупосочно, което го различава от предходните модели. Възможността да не се прекъсва действието на вълните ускорява възстановителния процес и прави процедурата изключително поносима за пациента.

Като допълнение Doublo Gold наслагва високоефективна фокусирана енергия под повърхността на кожата, за да стимулира синтеза на нов колаген. Целта е да постигне стегната и тонизирана кожа с течение на времето.

Това прави  Doublo Gold най-добрият уред на пазара, работещ с високо-интензивен фокусиран ултразвук, който гарантира по-бърза процедура и по-добри резултати от предходните модели.

Основни индикации на HIFU Doublo Gold – неоперативен лифтинг:

 • Промени свързани с възрастта
 • Двойна брадичка
 • Загуба контура на скулите
 • Отпускане на кожата под брадичката и в областта на шията
 • Загуба на контура на лицето, на контура на долната челюст
 • Задълбочаване на назолабиалните гънки
 • Увисване ъглите на устата
 • Отпускане на вежди и клепачи
 • Гравитационна птоза (отпускане) на лицето и тялото

Противопоказания за HIFU Doublo Gold неоперативен лифтинг:

 • Открити рани, кожни лезии
 • Бременност, кърмене
 • Рак или тежко ендокринно заболяване
 • Тежките форми на акне по лицето и шията
 • Системно или локално кожно заболяване, при което е нарушен процеса на регенерация на кожата
 • При прием на антикоагулантни препарати

ACCENT PRIME

Accent Prime е най-новата система на Alma Lasers за контуриране на тялото, която се нарежда сред десетте топ-иновативни апаратни системи на 2017 година.

Accent Prime® е най-новата система на Alma Lasers за контуриране на тялото, която се нарежда сред десетте топ-иновативни апаратни системи на 2017 година.

Системата Accent Prime® прави възможно третирането на лице и тяло, благодарение на съчетанието на две технологии – радиочестотни вълни с най-високата безопасна мощност и ултразвукови импулси.

Чрез съчетанието от технологии Accent Prime® дава възможност за контуриране на тялото чрез ултразвуково стапяне на мастните клетки и радиочестотно стягане на съединителната тъкан. В резултат на тези процеси става възможно оформяне на по-стегната и добре скулптурирана форма на тялото.

Мощната радиочестотна енергия, приложена в областта на лицето дава възможност за стягане на кожата, като по този начин се намаляват видимите линии и бръчки, стяга се лицевия контур и така кожата видимо се подмладява. Иновативното приложение на ултразвукови вълни в областта на лицето дава възможност за намаляване на мастните отлагания в областта на брадичката, по лицевия контур, около скулите и назо-лабиалните гънки.

Накрайникът Alma iPixel RF® e предназначен за третиране на белези, стрии, мимически бръчки и състарена кожа.

Pixel RF® доставя еднополюсна фракционирана радиочестота като образува множество микроканали в повърхностните слоеве на кожата. Така, благодарение на микроувредите, става възможно тъканно регенериране и видимо подмладяване на кожата на третирания участък. Технологията е създадена за скин ресърфейсинг на лице и тяло, който гарантира видимо подмладяване, изглаждане на кожата и видимите линии и бръчки.

Накрайникът Alma Impact® излъчва периодично позитивни и негативни ултразвукови вълни с акустично на­прежение, и като по този начин позволява навлизане на активни съставки в по-дълбоките слоеве на кожата. Благодарение на тази технология е възможно доставянето на различни биологично активни вещества в кожата и тяхното максимално въздействие.

Според клинични проучвания, Impact®-технологията увеличава постигнатото от RF- терапията и доставя в дълбочина активните съставки, които специалистът подбира според индивидуалните потребности на всеки отделен пациент. Съчетаването на двете технологии, прави процедурата много по-успешна при третиране на белези, стрии, видими следи на стареене и хиперпигментации.

Основни индикации за терапия с Accent Prime®

 • Оформяне на тялото
 • Намаляване на целулита
 • Стягане на лицевия контур и намаляване на отпуснатостта на брадичката
 • Стягане и подмладяване на кожата
 • Премахване на белези
 • Премахване на стрии

ЛАЗЕРНА СИСТЕМА DYNAMIS SP

Dynamis SP е най-съвременната лазерна система на един от лидерите в естетичната лазерна терапия FOTONA. Платформата комбинира два лазера:

 • Nd:YAG с дължина на вълната 1064 nm и
 • Er:YAG с дължина на вълната 2940 nm

Комбинирането на два взаимно допълващи ефектите си лазера и създаването на комбинирани терапевтични протоколи е в основата на изключително високата ефективност на процедурите, изпълнявани с SP Dynamis.

Системата дава възможност за осъществяване на процедури в областта на естетичнaтa медицина, стоматологията, гинекология и хирургия.

Nd:YAG-лазера има значителна степен на проникване в кожата и достига дълбоките слоеве на дермата и хиподермата. На това дълбоко проникване се дължат и терапевтичните му възможности. Най-често този лазер се прилага за терапия на разширени кръвоносни съдове и различни съдови промени по кожата. Другата голяма група от процедури са обусловени от дълбоката пенетрация на лъча в подкожните тъкани, при което той стимулира подкожната съединителна тъкан и посредством постиганата температура води до намаляване на мастните отлагания в подкожните области. Тези ефекти определят и възможностите на Dynamis SP за подмладяване и стягане на кожата и намаляване на мастните натрупвания.

Същия лазер се прилага и за лазерна терапия на гъбички по ноктите и вирусни брадавици.

Er:YAG лазера има повърхностен ефект върху кожата – чрез него е възможно премахване на различни повърхностни образувания на кожата – брадавици, кондиломи и др. Чрез фракционните му режими е възможно осъществяването на лазерно подмладяване на кожата.

Комбинираните терапии, използващи двата лазера дават възможност за постигане на значително по-добри резултати в областта на естетичната медицина.

Основните иновации на FOTONA са:

Режим PIANO на Nd:YAG-лазера, използва революционния ултра-дълъг пулс, при който лъча пенетрира дълбоко и загрява продължително подкожната тъкан при запазване на умерена температура на повърхностните епидермални слоеве.. При това се постига интензивно загряване на подкожните тъкани и стимулация на колагеновата синтеза, последвано от видимо подмладяване и стягане на тъканите.

Режим FRAC3 на Nd:YAG-лазера е иновативна неаблативна фракционирана терапия за подмладяване на кожата и лазерна епилация

Какви са основните индикации за приложение на Dynamis SP:

 • Премахване на разширени капиляри
 • Отстраняване на повърхностни доброкачествени образувания на кожата
 • Лазерна терапия на гъбички по ноктите
 • Лазерна терапия на хъркане
 • Лазерна терапия на уретрална инконтиненция и синдром на влагалищно отпускане
 • Стягане на кожата и подмладяване на третираните зони
 • Лазерно лечение на розацея и акне
 • Лазерно лечение на белези
 • Неаблативно подмладяване
 • Аблативно подмладяване
 • Фракционирано лазерно подмладяване
 • Лазерна терапия на брадавици
 • Лазерна епилация
 • Лазерна липолиза
 • Ендо-венозна лазерна аблация
 • Лазерна терапия на хиперхидроза

CANDELA GENTLE YAG PRO

Candela Gentle YAG Pro лазерът е Nd:YAG лазер с дължина на вълната 1064 nm и основното му предназначение е за терапия на разширени капиляри и различни доброкачествени съдови образувания. След въвеждането на обновената серия от апарати Candela революционализира лазерната терапия с Nd:YAG лазер.

Компанията подобрява и разширява безопасността, мощността, ефективността и възможностите на тази платформа. Чрез нея могат да бъдат осъществени над 60% от лазерните терапии в ежедневната дерматологична практика.

Охлаждащата технология на Gentle YAG Pro лазерът е една от иновациите в лазерните системи. Патентованата Dynamic Cooling Device (DCD) позволява безопасното навлизане на лазерния лъч в кожата при постоянно охлаждане на повърхността й. Тази система позволява постигане на оптимално охлаждане без необходимост от нанасяне на лепкав гел и подобрява комфорта на пациента по време на процедурата. Към момента тази охлаждаща система се приема за най-иновативната в света на лазерните технологии.

 

Американската компания Candela създава от повече от 40 години лазерни системи за медицината и естетичната практика. Те са изключително популярни както сред дерматолозите, така и след потребителите на лазерни услуги поради високата надеждност на постиганите резултати и значителната безопасност на провежданите терапии.

Основните индикации за терапия с Gentle YAG Pro лазер:

HYDRAFACIAL

Hydrafacial е технология от ново поколение за комплексна грижа за лицето. Тя работи с вакуум и специални серуми, на приципа на технологията Вортекс. Тя представлява завихряне на течност и въздух, като торнадо, благодерние на което серумите достигат дълбоко в кожата и помагат за нейното изчистване и регенериране.

HYDRAFACIAL в 5 стъпки:

Всеки вид Hydrafacial терапия се състои от 5 етапа:

СТЪПКА 1: ЕКСФОЛИАЦИЯ

Мъртвите клетки се почистват без абразивни частици и се показва новата, здрава кожа.

При всеки етап от терапията, HydraFacial използва различни спираловидни дюзи. Те помагат за изглаждане и подмладяване на епидермиса, премахване на пигментацията и регенериране на кожата, като същевременно се пропуска овлажняващ серум. Вакуумът от своя страна повишава тонуса, създава ефект на повдигане на кожата, подобрява микроциркулацията и лимфния дренаж.

СТЪПКА 2: ХИМИЧЕН ПИЛИНГ

Кожата се омекотява и се позволява на активните серуми да навлизат в дълбочина. Почистването с химичен пилинг е вид подготовка за освобождаване на мръсотиите от порите, като ги омекотява и разширява без кожата да бъде наранена. Химичният пилинг на HydraFacial, GlySal се предлага в три различни варианти за меко, умерено или интензивно въздействие, които се използват в зависимост от проблемите на кожата и желания ефект. Дюзата има способността едновременно да нанася по кожата течността и в същото време да я изсмуква. Получава се спираловидно завихряне на течността за пилинга, което не й позволява да се задържа прекалено дълго върху кожата, така тя остава защитена от изгаряне.

Почистването с химичен пилинг е вид подготовка за освобождаване на мръсотиите от порите, като ги омекотява и разширява без кожата да бъде наранена. Химичният пилинг на HydraFacial (GlySal), се предлага в три различни варианти за меко, умерено или интензивно въздействие, които се използват в зависимост от проблемите на кожата и желания ефект.

СТЪПКА3:ЕКСТРАКЦИЯ

Този етап е за почистване на най-дълбоките замърсявания и регулиране на себума. Изчистват се затворените подкожни комедони, които не могат да бъдат изчистени с нито една от познатите ни процедури за лице. Благодарение на серума Beta-HD, който има противовъзпалително и антибактериално действие, се прониква дълбоко в кожата и се разтварят замърсяванията, една част се разнася и изчиства по лимфата, а друга излиза на повърхността, благодарение на ВОРТЕКС технология, която работи през всички етапи на процедурата.

СТЪПКА 4: РЕГЕНЕРАЦИЯ

Антистарееща процедура за изглаждане на бръчки. Благодарение на специален пептиден Дермабилдер коктейл се стимулират клетките, произвеждащи колаген за изглаждане на бръчките.

СТЪПКА 5: ХИДРАТАЦИЯ

Поддържане на постигнатия резултат с антиоксиданти и хилауронова киселина. С различна дюза и серум Antiox-6 се извършва антиоксидантна и витаминна терапия. Чрез серума се вкарва хиалуронова киселина, която е една от най-важните съставки. Комплексът от Витамин А и Е, както и екстракт от бял чай, съживяват епидермиса, стимулират растежа на нови клетки и придават еластичност на кожата. Екстрактът от камелия предпазва от появата на петна и лунички. Допълнителен плюс в съставките са рициново масло и екстракт от див кестен, който укрепва капилярите. Резултатът е чиста, гладка, хидратирана и сияйна кожа!

Tерапията помага за:

 • Премахва комедони и черни точки
 • Хидратира
 • Помага при акне и розоцея
 • Фини линии
 • Пигментни петна
 • Торбички под очите
 • Слънчево изгаряне
 • Детоксикира
 • Неравномерен тен
 • Мазна кожа с разширени пори, липса на плътност

ALMA PIXEL RF И IMPACT

Технологията на накрайниците на Alma – Pixel RF® и Impact® съчетава изключителна прецизност с иновация в областта на естетичната медицина. Тя е минимално инвазивно, ефективно решение за третиране на различни естетични проблеми, с минимален риск и отлични клинични резултати.
Накрайникът Alma PixelRF® e предназначен за третиране на стрии, белези, мимически бръчки и състарена кожа.

Pixel RF® доставя еднополюсна фракционирана радиочестота като образува множество микроканали в повърхностните слоеве на кожата. Така, благодарение на микроувредите, става възможно тъканно регенериране и видимо подмладяване на кожата на третирания участък. Технологията е създадена за скин ресърфейсинг на лице и тяло, който гарантира видимо подмладяване, изглаждане на кожата и видимите линии и бръчки.

За разлика от лазерите системи, които работят основно върху повърхността на кожата, за да стимулират растежа на клетките, Pixel RF® въздейства върху дълбоките слоеве на кожата чрез микроимпулси от радиочестотна енергия. Това подпомага стимулацията колаген и еластин – градивните елементи на кожата и я правят по-стегната, плътна и еластична. Термичната травма стимулира образуването на нов колаген, който стяга кожата и създава по-красив и свеж външен вид.

Накрайникът Alma Impact® излъчва периодично позитивни и негативни ултразвукови вълни с акустично на­прежение, и като по този начин позволява навлизане на активни съставки в по-дълбоките слоеве на кожата. Благодарение на тази технология е възможно доставянето на различни биологично активни вещества в кожата и тяхното максимално въздействие.

Според клинични проучвания, Impact®-технологията увеличава постигнатото от RF- терапията и доставя в дълбочина активните съставки, които специалистът подбира според индивидуалните потребности на всеки отделен пациент. Съчетаването на двете технологии, прави процедурата много по-успешна при третиране на белези, стрии, видими следи на стареене и хиперпигментации.

Какво представлява процедурата с радиочестотна енергия на Pixel RF-Micro Plasma и за какво се използва?

PixelRF® използва патентованата InMotion Refractive радиочестотна микроплазмена технология като работи чрез контролирано и фокусирано доставяне на радиочестотна енергия.

Благодарение на високата си енергийна мощност, PixelRF® може да постигне само с една процедура резултатите, които биха били постигнати с няколко други RF технологии.

Освен, че терапията е ефективна при всички типове кожа (I-VI), но и процедурите могат да се прилагат без сезонни ограничения.

Колко процедури ще бъдат необходими и през какъв период от време?

Броят на процедурите е строго индивидуален.

Обикновено лечението включва четири сесии през интервали от четири седмици.

Болезнена ли е процедурата?

По време на процедурата с Pixel RF , пациентите усещат леки убождания и умерено затопляне. След това може да се появи сърбеж и усещане, подобно на слънчево изгаряне на кожата, което отминава след няколко часа.

Какво мога да очаквам след процедурата?

Веднага след процедурата може да почувствате силно затопляне на кожата, както след слънчево изгаряне . Може да почувствате и видите подуване в продължение на няколко дни. През първите дни кожата Ви може да изглежда суха и залющена и ще се нуждае от много активно омазняване.

Тя ще изглежда по-добре и по-свежа в рамките на няколко дни след процедурата, а състоянието й ще се подобрява постоянно през следващите седмици. Пълният резултат ще стане видим след 4-5 седмици и ще се разгръща все повече с всяка следваща процедура, за да разкрие по-младежки изглеждаща и стегната кожа.

Основни индикации за терапия:

 • Стягане на лицевия контур и намаляване на отпуснатостта на брадичката
 • Стягане и подмладяване на кожата
 • Хиперпигментации
 • Премахване на стрии
 • Премахване на белези
 • Премахване на бръчки

ПОЛЗИ:

 • Резултати – висока прецизност и контрол на процедурата
 • Безопасност – минимален риск от странични ефекти
 • Бързина – кратки процедури
 • Кратък възстановителен период в сравнение с традиционните CO2 системи
 • Ефективност –бързи, видими резултати

ALMA PIXEL CO2

Какво представлява Pixel C02?

Pixel CO2 е лазерна платформа с висока мощност, която съчетава изключителна прецизност с иновация в областта на естетичната медицина. Технологията е минимално инвазивна, но е ефективно решение за третиране на различни естетични проблеми, като лазерно подмладяване на кожата, премахване на белези и стрии, с минимален риск и отлични резултати.

Апаратът има опции за различна степен на аблация и термален ефект, постигайки прецизна вапоризация, инцизия, ексцизия и коагулация на меки тъкани.
Посредством аблация слой по слой и проникване на различна дълбочина, системата гарантира висока прецизност и контрол, максимална ефективност с минимален риск от увреждане на тъканите.

Приложение на C02 лазер

С напредването на възрастта кожата започва да променя своята текстура и структура. Появяват се фини линии и бръчки, хиперпигментации и несъвършенства. Апаратът на Alma Laser за ресърфейсинг на кожата ще изглади и изравни тена, ще подобри вида на кожата и ще върне нейната еластичност. При работа с CO2 се постига редуциране размера на порите, както и отлична превенция срещу процесите на стареене.

Апаратът гарантира висока ефективност при различни индикации и дълготрайни резултати.
Той е правилното решение за преодоляване на кожната бариера и доставка на активни съставки отвъд дермоепидермалната граница.
Вибрациите създават ефект на привличане и отблъскване вътре в каналите, освобождавайки натрупаната вътреклетъчна течност и позволявайки на активните съставки да достигнат желаната дълбочина на тъканта.

Синергията в технологията на C02 лазера представлява комплексно решение за максимално ефективно възстановяване на кожата и естетично подобрение.

История на технологията на Pixel CO2 лазер

Апаратът е изключително многофункционален с различни накрайници и настройки на процедурите.
Pixel CO2 представлява прецизна CO2 лазерна система за разнообразни процедури за регенериране на кожата. Използвайки светлинната енергия, Pixel CO2 лазерът прониква дълбоко в дермиса създавайки целеви аблативни и топлинни ефекти, като запазва околната тъкан. Енергията на лазера се доставя до целевата тъкан чрез холографска леща, която пикселизира лъча до 7,49 микроскопични пиксели, организирани в различни аблационни схеми.
Тези увредени области с размер на пиксел задействат оздравителен процес, който укрепва колагена и стимулира синтез на нов, което напълно подмладява третираната зона.

Перфектен контрол при изрязване и коагулация

CO2 лазерът е добре познат с разнообразните си и безопасни приложения в областта на медицинската естетика. Това се дължи на контролираната дълбочина на проникване и допълнителния термален ефект.

При третиране на деликатни области, Pixel CO2 комбинира аблация и коагулация в една настройка. Двата режима работят в синхрон, което позволява на специалистите да изпълняват и двете действия, без да се налага да смяна на накрайниците по време на процедурата.

В режим „аблация“ (рязане) апаратът излъчва висока мощност, което води до моментална аблация на тъкан до дермо-епидермалната граница. В режим “коагулация” (термален), апаратът излъчва умерена мощност, доставяйки топлина отвъд дермо-епидермалната граница, предизвиквайки свиване на кръвоносните съдове и тъкани.

Тази функционалност на CO2 лазера позволява на лекарите да постигнат оптимални резултати с по- кратки процедури, минимално кървене и без дълъг възстановителен период за пациента.

Колко процедури са необходими за оптимален резултат?

Повечето пациентите се нуждаят само от една процедура. При някои са необходими повече (в зависимост от ситуацията на конкретния проблем.)

Повече от една процедура може да се прави само по преценка на лекар.

Какви са предимствата на Pixel C02 пред другите лазерни терапии?

 • Разликата е в резултатите, високата прецизност и контрол на работа;
 • Безопасността и минималният риск от странични ефекти;
 • Бързината;
 • Краткият възстановителен период в сравнение с традиционните CO2 системи;
 • Многофункционалността – различни накрайници и настройки на процедурите

FEMILIFT- ИНТИМНО СТЯГАНЕ

От клиника REVERSE Ви представяме всички иновации от света на естетичната медицина При нас е важно това да сме в крак с най-актуалните световни тенденции. Лазерните технологии се развиват постоянно с цел подобряване качеството на живот. Да бъдем здрави, по-красиви и да се чувстваме добре в кожата си, без болка и дискомфорт.

С бързото и успешно развитие на технологиите за лазерно подмладяване на кожата, вече е достижима и интимната грижа и сексуално здраве.

От платформата на Alma Laser представят FemiLift- безболезнена, кратка и неинвазивна процедура за подмладяване, стягане и стрес иконтиненция.

Естествените физиологични процеси като раждане, хормонални промени съпътстващи стареенето и драстичните флуктуации в теглото могат да доведат до прекомерно разтягане на вагиналната тъкан, увреждане на колагена и промяна в мускулния тонус на вагиналната стена. Тези анатомични промени често водят до симптоми, които драстично влошават качеството на живот и пречат на нормалните, ежедневни активности.

Терапията с FemiLift е приложима при жени с редица състояния и проблеми в интимната зона, които са породени от различни физиологични промени.
FemiLift се прилага за цялостното интимно подмладяване, както и стягане на влагалищните стени, така и за външното стягане на интимната зона.

Процедурата се извършва в извънболнична среда, без анестезия, без болка и дискомфорт. Подобрението на проблема идва бързо и трайно, без дълъг възстановителен период, който да възпрепятства нормалните ежедневни дейности на пациента.

Процедурата се извършва след проведена консултация с гинеколог.

Call Now Button