възстановяване

1-2 дни

сезон

ВСИЧКИ

възраст

30+ ГОДИНИ

времетраене

50 мин.

ХИАЛУРОНОВА ПЛАЗМОТЕРАПИЯ

 

Хиалуроновата плазмотерапия е процедура, която комбинира плазмотерапия с плазма, извлечена от собствената ни кръв, обогатена с хиалуронова киселина. Тя може да бъде осъществена чрез смесване на получена с кит-екстрактор плазма и продукт с хиалуронова киселина. Може да бъде осъществена и чрез специално-създадени за целта кит за хиалуронова плазмотерапия. Такъм продукт е Cellular MatrixÒ.

 

Cellular MatrixÒ е комбиниран продукт, съчетаващ автоложна и богата на тромбоцити плазма и хиалуронова киселина. Терапията с автоложна, богата на тромбоцити плазма и хиалуронова киселина, комбинирани в един продукт е процедура, прилагана за възстановяване и дълбоко хидратиране на кожата на лицето, шията, деколтето и ръцете.

Автоложната плазма, богатата на тромбоцити (A-PRP) е естествен продукт, която се получава от собствената кръв на човек. Тя се получава при центрофугиране на предварително взета кръв, при което се отделят червените и бели кръвни телца. При този процес се получава плазма (бледо-жълт течен компонент на кръвта), обогатена с тромбоцити – кръвните елементи, участващи в процеса на кръвосъсирване. При инжектирането на тази плазма в кожата се освобождават вещества, които водят до регенериране на тъканите.

След инжектирането на плазмата в кожата, тромбоцитите се активират и освобождават наличните в гранулите им растежни фактори. От тях се очаква да стимулират клетъчното размножаване на фибробластите и да активират синтеза на компонентите на извънклетъчното вещество – установява се засилено образуване на колаген и еластин, които са отговорни за плътността и еластичните свойства на кожата. Освен тези вещества, под влияние на растежните фактори се засилва процеса на образуване на нови капилярни съдове, което води до засилен кръвоток в третираната област и по-ефективно снабдяване с хранителни вещества на кожата.

Хиалуроновата киселина, която е втория компонент на прилаганата терапия, е и естествен хидратиращ и структурен компонент на кожата. Способността й да задържа вода до 1000 пъти повече от обема си, я прави идеална субстанция за хидратиране на кожата и видимо уголемяване на обема й.

Медицинското изделие Cellular MatrixÒ от клас III позволява бързото приготвяне на безопасна за приложение комбинация от хиалуронова киселина и автоложна, богата на тромбоцити плазма.

Очакваният ефект от приложението на продукта е увеличаване на еластичността и плътността на кожата, което се съпътства от видимо намаляване на фините линии и бръчки и подобряване на тургора на кожата. Инжектирания продукт може да се инжектира и в по-дълбоките слоеве на кожата, при което да се постигне запълване на по-дълбоки бръчки – назолабиални, по бузите и около устата, както и за терапия на финните линии около очите и тъмните кръгове.

Очакваните резултати се наблюдават още през първите седмици след първата процедура. За получаване на максимално добър ефект от терапията е добре да се направят няколко процедури – между 3 и 5 през няколко месеца. Това гарантира максимален ефект и дълготрайност на постигнатите резултати. Броят и интервалът между сесиите зависи от индивидуалните особености на кожата и структурата на лицето, от начина на живот и комбинирането на тази терапия с други процедури.

Освен това, тъй като процесът зависи от свойствата на собствените (автоложни) тромбоцити и потенциала за регенерация на тъканите, има естествена вариация в резултатите при различните индивиди.

Виж пълния ценоразпис

Въпроси и отговори?

Какво представлява процедурата?
Какви са възможните усложнения от терапията?
Какви са противопоказанията за осъществяване на процедурата?

Нашите специалисти

Д-р Росица Денчева, Д.М.

Д-р Росица Денчева, д.м.

Дерматолог

Д-р Ванеса Коларова

Д-р Ванеса Коларова

Лекар-специализант по дерматология

Цени

Call Now Button