възстановяване

1-2 дни

сезон

ВСИЧКИ

възраст

20+ ГОДИНИ

времетраене

40-60 мин.

ХИАЛУРОНОВИ ФИЛЪРИ

 

Дермалните филъри или попълващи вещества са продукти, които се инжектират в кожата и подкожните тъкани за намаляване на видимите линии и бръчки и възстановяване на загубени обеми на лицето. Известни са както под името „филъри“, така и като „временни попълващи средства“ или „дермални импланти“. Прилагат се както в областта на лицето, така и в зоните на деколте, шия, ръце и по-рядко в други кожни области. Най-често третираните кожни зони са: устни, назо-лабиални гънки, гънки около устата, бръчки по челото и между веждите. През последните години дермалните импланти се прилагат и за скулптуриране на лицето чрез възстановяване на загубени лицеви обеми, т.е за оформяне на скули, брадичка и лицев овал.

Съществуват два вида вещества с временен попълващ ефект върху кожата:

  1. Хиалуронова киселина – тя има способността да придава значителен обем при инжектирането си в кожата и да попълва видимите линии и бръчки.
  2. Колагенови стимулатори (колаген-стимулиращи вещества) – при инжектирането им в кожата се активира процес на на образуване на нов колаген. В резултат на прилагането им се получава нова, свежа и по-плътна и устойчива съединителна тъкан в подкожните слоеве, уплътняват се тъканите и се постига по-стегната и плътна кожа.

 

По статистически данни най-често инжектираното с естетична цел вещество е хиалуроновата киселина. Тя има възможността от една страна да попълва липсващите обеми на кожата, а от друга да възстановява липсващата хидратация.

Какво представлява процедурата?

Поставянето на филър в кожата се нуждае от предварителна подготовка, която да обезпечи плавното осъществяване на процедурата. Непосредствено преди терапията кожата, която ще бъде подложена на терапия се анестезира чрез нанасяне върху повърхността й на обезболяващ крем. Това гарантира по-добрия комфорт на пациента по време на поставянето на филъра.

Инжектирането на продукта става чрез остра игла с поредица от отделни убождания или чрез канюла (по-дълга игла с тъп връх) която намалява травмирането на тъканите. Избора на средството за инжектиране зависи както от зоната на инжектиране и дълбочината на която трябва да се приложи продукта, така и от опита на лекаря.

Виж пълния ценоразпис

Въпроси и отговори?

Какви са предимствата на процедурата?
Кога е подходящо да се прилагат дермални филъри?
Съществуват ли противопоказания за поставяне на дермален филър?
Съществуват ли различни видове филъри?
Какви са възможните рискове от процедурата?
Необходима ли е предварителна подготовка за процедурата?
Необходими ли са специфични грижи за кожата след процедурата?

Нашите специалисти

Д-р Росица Денчева, Д.М.

Д-р Росица Денчева, д.м.

Дерматолог

Д-р Ванеса Коларова

Д-р Ванеса Коларова

Лекар-специализант по дерматология

Д-р Кирил Стефанов

Д-р Кирил Стефанов

Лекар

Цени

Call Now Button