възстановяване

1-2 дни

сезон

ВСИЧКИ

възраст

20+ ГОДИНИ

времетраене

40-60 мин.

Колагено-стимулиращ филър RADIESSE®

 

 

RADIESSE® – ефективен продукт за колагенова стимулация

Radiesse® е инжекционен продукт за колагенова стимулация. Колагеновите стимулатори са вещества, инжектирането, на които цели от една страна попълване на намалените обеми на лицето и по този начин придават по-младежки вид и излъчване на кожата. От друга страна водят до активиране на образуването на съединителна тъкан в дълбоките части но кожата и така трайно поддържат обема на тъканите.

Основното вещество в Radiesse® е калциев хидроксилапатит под формата на микросфери. Това вещество е естествен за организма продукт, което определя пълната му биосъвместимост след приложение и липсата на алергични реакции след инжектирането му. Втората основна субстанция на филъра е гел, който  определя обемизиращия ефект на продукта през първите 3-4 месеца след инжектирането му.

Продължителността на действието на Radiesse® е 18-24 месеца, макар че в медицинската литература съществуват данни и за по-продължителен ефект. Непосредствено след поставянето на филъра третираната зона е видимо подплатена, поради съдържащия се в него гел, който коригира хлътванията в лицевите структури. През първите няколко месеца гелът се резорбира бавно, а микросферите от калциев хидроксилапатит активират образуването на нов колаген. Така формираната новоизградена колагенова мрежа е в основата на продължителния ефект на попълване след инжектиране на Radiesse®.

Продуктът се прилага след разреждане, като според локализацията и търсения ефект могат да се използват различни схеми. Инжектирането в областта на лицето с цел подобряване на загубен обем изисква прилагането на по-концентриран продукт, докато колагеновата стимулаци в областта на шията, лицевия контур, деколте, колене, лакти и др. зони изисква прилагане на значително по-разреден продукт. Това налага точна преценка от страна на лекар за всеки отделен случай.

Виж пълния ценоразпис

Въпроси и отговори?

В кои случаи се прилага Radiesse®?
Какви са основните предимства на Radiesse®?
Какви реакции мога да очаквам в резултат на процедурата с Radiesse®?

Нашите специалисти

Д-р Росица Денчева, Д.М.

Д-р Росица Денчева, д.м.

Дерматолог

Д-р Ванеса Коларова

Д-р Ванеса Коларова

Лекар-специализант по дерматология

Цени

Call Now Button