възстановяване

на момента

сезон

ВСИЧКИ

възраст

30+ ГОДИНИ

времетраене

10 мин.

ЛЕЧЕНИЕ НА ПРЕКОМЕРНО ИЗПОТЯВАНЕ

 

Ботулиновия токсин се прилага в медицината с терапевтична цел в продължение на десетилетия. Инжектирането му е използвано при различни неврологични, офталмологични и урологични оплаквания.
Използването на ботулиновия токсин в естетичната и терапевтична дерматология има значително по-кратка история, но то става особено популярно през последните десетилетия. Основно той е прилаган за подобряване на естетичния вид и намаляване белезите на умора и стареене на кожата.
Една от новите индикации на ботулиновия токсин, наложили се през последните 1-2 десетилетия е за намаляване на повишеното изпотяване в различни кожни области – длани и ходила, зони под мишниците, челото и др.

 

Каква е същността на процедурата?
Инжектирането на ботулинов токсин е технически несложна процедура, при която в повърхностните слоеве на склонната към повишено изпотяване кожа се инжектира ботулинов токсин с много ниска концентрация.

Процедурата в областта на аксилите или челото е практически безболезнена, като повечето пациенти оприличават усещането от инжектирането на токсина с ухапване от насекомо. Не е необходимо предварителното приложение на успокоителни средства или локална упойка.
Когато се инжектира ботулинов токсин в областта на дланите и най-вече на  ходилата се налага локалното обезболяване, тъй като тези области са особено богати на нервни рецептори и имат повишета сетивност.

Пациентът може да се върне към нормалната си всекидневна дейност  веднага след процедурата. Може да се прибере с кола вкъщи или да се върне на работа. При някои пациенти след процедурата се наблюдават следи от убождане.

Виж пълния ценоразпис

Въпроси и отговори?

Кога настъпва ефекта от инжектирания ботулиновия токсин?
Има ли противопоказания за приложение на ботулинов токсин срещу повишено потене?
Съществува ли риск от странични ефекти при процедурата?
Какви са очакваните резултати от процедурата?
Какви са недостатъците на процедурата?
Има ли риск от развиване на алергия към ботулинов токсин?
Има ли риск от образуване на антитела срещу ботулиновия токсин?
Необходима ли е специална подготовка за процедурата?

Нашите специалисти

Д-р Росица Денчева, Д.М.

Д-р Росица Денчева, д.м.

Дерматолог

Цени

Call Now Button