възстановяване

1 ден

сезон

ВСИЧКИ

възраст

25+ ГОДИНИ

времетраене

30-40 МИНУТИ

Мезотерапията е съвременен терапевтичен метод, който се използва в естетичната медицина за подобряване вида и функцията на кожата и косата. Чрез тази техника в повърхностните или по-дълбоки слоеве на кожата се въвеждат лекарствени и козметични вещества, с което се постига въздействие върху различните клетъчни структури. Това води до цялостно освежаване на кожата на лицето, намаляване на фини линии и бръчки, свиване на разширени пори, намаляване на кафеникавата пигментация.

Първите опити за прилагане на мезотерапия за терапевтични цели са още през 1952 г., от д-р Мишел Пистор, като в началните десетилетия този метод е намирал приложение основно в областта на ревматология и травматология.

 

През последните години мезотерапията се прилага като един от основните подходи в естетичната медицина – за подмладяване на кожата, намаляване на целулита и подкожните мастни натрупвания и за сгъстяване на косата. Методът продължава да има съществено място и с комплексните схеми за лечение на травми, хронични увреждания на стави и мускули и др.

Виж пълния ценоразпис

Какво представлява мезотерапията?

Мезотерапията е метод, при който чрез серия от микроинжекции в повърхностните – средно дълбоки или дълбоки части на кожата – се въвеждат различни коктейли от вещества с доказано биологично активно въздействие. При прилагане на продуктите в повърхностните слоеве на кожата (в дермата) се цели подобряване на регенеративните процеси на клетките и микроциркулацията на кожата, активация на процесите на колагенообразуване, блокиране на патологично активиран път за образуване на пигмент в кожата и др.

Въпроси и отговори?

Какви са видовете мезотерапии?
Какви са индикациите за провеждане на мезотерапия?
Какви са предимствата и недостатъците на мезотерапията пред останалите методи?
Има ли странични ефекти от мезотерапията?
Има ли ограничения за осъществяване на процедурата?
Колко процедури са необходими за постигане на добър резултат?
Каква е продължителноста на постигнатия резултат?
Болезнена ли е терапията?

Нашите специалисти

Д-р Росица Денчева, Д.М.

Д-р Росица Денчева, д.м.

Дерматолог

Д-р Кирил Стефанов

Д-р Кирил Стефанов

Лекар

Д-р Ванеса Коларова

Д-р Ванеса Коларова

Специализант Дерматология

Цени

Call Now Button