възстановяване

1-2 дни

сезон

ВСИЧКИ

възраст

30+ ГОДИНИ

времетраене

50 мин.

ПЛАЗМОТЕРАПИЯ

 

 

Плазмотерапията е естетична процедура, която използва потенциалните възможности на тъканите за възстановяване на вече настъпили възрастови промени в кожата. Тя е една от процедурите в спектъра на т.нар физиорегулативна медицина, която основава своите методи на използването на собствените резерви на организма за възстановяване на увредени тъкани.
Методът се използва години преди да навлезе в естетичната медицината за възстановяване на сухожилия, подобряване на функционалната активност на ставите, за по-бързо заздравяване на рани. Истински широка познаваемост обаче добива чрез приложението си в естетичната медицина – за корекция на видимите белези на стареене на кожата и за сгъстяване на косата.

 

Плазмотерапията, известна още като „вампирски“ лифтинг подобрява тонуса и тургора на кожата, намалява видимите линии и бръчки, стяга и лифтира отпуснатите области.

При плазмотерапията в проблемните зони от кожата – лице, шия, деколте или ръце се инжектира обогатена на растежни фактори плазма. Това води до стимулиране образуването на нови структурни клетки на кожата, като така тя става по-плътна и стегната.

 

Преди осъществяването на терапията е добре да се направят кръвни изследвания, които да покажат какво е здравословното състояние на организма. За разлика от други естетични терапии, плазмотерапията може да бъде ефективна само тогава, когато организма е в добро здраве. При наличие на заболявания на кръвта, на имунната система или други органи и системи, плазмотерапията не би донесла очакваните ползи.

 

Плазмотерапия се прилага за:

  • Корекция на видими линии и фини бръчки около очи, уста, шия, деколте и ръце
  • Стягане на кожата на лицето – намаляване на отпускането, подобряване на тонуса и текстурата
  • Намаляване на тъмни кръгове и торбички около очите
  • Лечение на някои форми на косопад
Виж пълния ценоразпис

Въпроси и отговори?

Същност и ефект на процедурата
В кои случаи се прилага плазмотерапия?
Резултати
Предимства на плазмотерапията
Противопоказания

Нашите специалисти

Д-р Росица Денчева, Д.М.

Д-р Росица Денчева, д.м.

Дерматолог

Д-р Кирил Стефанов

Д-р Кирил Стефанов

Лекар

Д-р Ванеса Коларова

Д-р Ванеса Коларова

Лекар-специализант по дерматология

Цени

Call Now Button