възстановяване

1-2 дни

сезон

ВСИЧКИ

възраст

20+ ГОДИНИ

времетраене

40-60 мин.

ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ НА РАЗШИРЕНИ СЪДОВЕ

 

Разширените капиляри и вени са един от най-често срещаните естетични проблеми по тялото на човек, които имат потенциала да предизвикват както физиологичен дискомфорт, така и значими оплаквания. Непосредствено след появата си тези изменения са свързани предимно с козметичен дискомфорт – поява на видимо непривлекателни разширени съдове по крайниците. С времето към тези промени се наслагват и усещане за тежест, подуване и болка в краката, които могат да предизвикат значим дискомфорт в ежедневието.

Решаването на този медицински проблем изисква от една страна оценка на козметичния проблем и търсене на най-адекватните методи за повлияването му. От друга страна е необходимо да бъде направена обективна оценка на състоянието на съдовата система и да се предприеме най-адекватната терапия или да се подбере метод за профилактика на напредващата венозна недостатъчност.

Профилактичните средства за намаляване на оплакванията, до които води венозната недостатъчност са активен двигателен режим и компресивна терапия.

Справянето с проблема с разширените вени изисква освен премахването но видимите разширени капиляри и вени по повърхността на кожата и спазване на определен двигателен режим, носене на компресивни чорапи и при значителен дискомфорт – консултиране със специалист-ангиолог за назначаване на по-нататъшна терапия.

При повечето хора обаче първите промени по кожата под формата на разширени капиляри се проявяват години преди да се усети някакъв физически дискомфорт. Това налага редовни профилактични прегледи от специалист по съдови болести (ангиолог, съдов хирург), особено, когато човек има фамилно предразположение към подобни състояния. Наличието на кожни изменения с козметичен характер често е първа причина за диагностициране на проблем, който може да даде съществени проблеми в здравословното състояние на човек в зряла и напреднала възраст.

Друг съдов проблем, подлежащ на лазерна терапия е появата на малки доброкачествени образувания от съдов характер – разширени съдове с форма на лещено зърно с червено-пурпурен оттенък. Измененията са известни като „чери-ангиоми“.  Те се разполагат най-често по тялото – гръб, корем и гърди, а понякога и по крайниците. Те не изискват терапия по медицински причини, но често предизвикват сърбеж или физиологичен дискомфорт, както и разкървавяване по невнимание, поради което могат да бъдат премахнати по желание.

Виж пълния ценоразпис

Въпроси и отговори?

Методи за справяне с проблема
Лазерно лечение на разширени капиляри по кожата на лицето

Нашите специалисти

Д-р Росица Денчева, Д.М.

Д-р Росица Денчева, д.м.

Дерматолог

Цени

Call Now Button