SuneKOS® и JALUPRO® – различен подход в мезотерапията

SuneKOS® и JALUPRO® – различен подход в мезотерапията

През последните години сме свидетели на динамично развитие на естетичната медицина с непрекъснато въвеждане на нови терапии с цел подобряване на вида и характеристиките на кожата. Те допълват възможностите на вече популярните ботулинов токсин и филъри, които се прилагат за възстановяване на загубените лицеви обеми или интензивната мимическа активност, която оставя видими и понякога дълбоки бръчки върху лицето ни. Основен инструмент за възстановяване плътността, стегнатостта и хидратацията на кожата е мезотерапията. Мезотерапията е съвременен терапевтичен метод, при който чрез серия от микроинжекции в повърхностните, средно дълбоки или дълбоки части на кожата, се въвеждат различни коктейли от вещества, които целят да подобрят вида и функцията й. Това води до цялостното й освежаване, подобряване на микроциркулацията, намаляване на фините линии и бръчки и като общ ефект – подмладяването й.

От няколко години в естетичната практика навлязоха терапии, които променят кожата не само като й осигуряват оптимална хидратация и свежест, а като стимулират образуването на нови еластични и колагенни влакна и по този начин я правят по-плътна и стегната. От няколко месеца в практиката на Дерматологична клиника РИВЪРС прилагаме мезотерапевтични комплекси, които постигат от една страна оптимална хидратация и свежест и от друга клетъчна стимулация, биоревитализация и биореструктуриране. Прицелните клетки върху които действат тези продукти са фибробластите. Това са клетките, които са отговорни за образуването на колаген и еластин. Тяхната активност с годините намалява, поради процесите на стареене на кожата или други причини – хранителни навици, диети, тютюнопушене, дълго излагане на слънце. Поради това кожата остарява, губи своята еластичност, тонус, обем и в последствие се появяват бръчки и фини линии. Фибробластите произвеждат нов колаген чрез използване на аминокиселини.

В днешната блог-статия ви представяме две терапии, които целят възстановяване физиологичната активност на фибробластите и като резултат уплътняване и стягане на кожата, намаляване на видимите линии и бръчки, повдигане на отпуснати кожни области. Това са SuneKOS® и JALUPRO® – два продукта със сходен ефект, които се отличават по силата на колагенова стимулация.

JALUPRO® е въведен в практиката по-рано и съдържа в състава си патентована формула с функционален комплекс от 4 аминокиселини (Глицин, L-Левцин, L-Пролин, L-Лизин) и хиалуронова киселина, които имат за цел да постигнат биоревитализация. Възстановяването на жизнените функции на кожата е съществена стъпка при лечение на както на хронологичното, така и на фото-стареенето. Клиничните проучвания на този продукт показват, че прилагането на точно тази комбинация от аминокиселини и с добавка от хиалуронова киселина води до интензивно стимулиране на процеса на колагенова синтеза. Терапията цели да възвърне тонуса на загубилата блясък кожа, намалява отпускането на кожата , подобрява наличните фини линии. Честота на извършване на JALUPRO® процедури е по една терапия на 7-10 дни, като е препоръчително да се осъществят 4-6 процедури 2-3 пъти годишно.

SuneKOS® е по-нова генерация биоревитализиращ продукт, който съдържа панентована формула от 6 аминокиселини (Глицин, L-Лизин, L-Пролин, L-Аланин, L-Валин, L-Левцин) и хиалуронова киселина. Продуктът успява да постигне клетъчна стимулация, целяща уплътняване на извънклетъчния матрикс на кожата. Формулата е уникална с възможността си да постигне синтез на точното съотношение на всички видове колаген, включително и колаген тип IV и еластин, както и оптимални условия за синтеза им. SuneKOS® забавя процеса на стареене, подобрява еластичността и текстурата на кожата и подобрява не само повърхностната, но и дълбоката хидратация. Изключително добри резултати се наблюдават при инжектиране на продукта в областта около очите – при бръчки, хлътналост, тъмни кръгове и торбички, като резултатът става видим 6-12 седмици след началото на терапията. SuneKOS® се намества в една относително бедна на ефективни терапии ниша, каквато е околоочната терапия. За постигане на оптимални резултати е препоръчително осъществяването на 3 до 4 терапии през 14 дни. Честотата на терапиите е 2 пъти в годината за ефективна поддръжка на постигнатите резултати. Терапията със SuneKOS® може да бъде приложена и в областта на цялото лице, както и на други зони – шия, деколте, колене, лакти, ръце, както и на всяка друга част от тялото, която се нуждае от стягане, намаляване на отпуснатостта и видимите бръчки по кожата. Процедурите със SuneKOS® са подходящи за мъже и жени над 18-годишна възраст. Не се препоръчва прилагането им при бременни жени, както и по време на кърмене, при алергия към някоя от съставките или при системни автоимунни или други възпалителни заболявания. Максималният резултат от действието на SuneKOS® става видим след осъществяване на пълния протокол от терапии за конкретната област (3-4 процедури), но видимо подобрение в текстурата и плътността на кожата може да бъде забелязано след всяка индивидуална терапия.

Д-р Силвия Сапунджиева

Related posts

Call Now Button